Riittääkö rahat seuraavaan palkkapäivään? Poimi talteen parhaat säästövinkit!

Säästöpankin brändikuva.

Jokaisella meillä on mahdollisuus vaikuttaa omiin kulutustottumuksiimme. Omia kuluja on hyvä tarkkailla säännöllisin väliajoin, jotta pysyt kärryillä oman taloutesi menoista. Näin rahaa jää enemmän vaikkapa säästöön, sijoituksiin tai johonkin muuhun mukavaan tekemiseen.

Tässä omat säästövinkkini, joilla voit säästää merkittävästi rahaa kuukaudessa:

Kilpailuta vakuutukset ja puhelinliittymät

Milloin olet viimeksi kilpailuttanut palveluja? Mitä kilpailuttaminen käytännössä tarkoittaa?

Kilpailuttamalla vertaillaan esimerkiksi vakuutuksien tai puhelinliittymien ominaisuuksia sekä hintoja toisien palveluntarjoajien kanssa keskenään. Mahdollisesti palvelun voi saada samoilla ominaisuuksilla joltain toiselta yritykseltä edullisempaan hintaan. palvelusta kannattaa myös karsia ylimääräisiä ominaisuuksia, jos et niitä enää tarvitse. Hyvä nyrkkisääntö on kilpailuttaa palveluita kerran vuodessa.

Ps. Tiesitkö, että Säästöpankissa on saatavilla myös vakuutuksia? Voit kilpailuttaa vakuutuksesi klikkaamalla tätä linkkiä.

Ota tämä huomioon tehdessäsi ostoksia

Pysyäksesi ajan tasalla kuukausittaisista menoistasi, kannattaa ottaa tavaksi budjetoida omia menojaan. Vai olisiko tässä hyvä sanoa helpommin: Budjetoimalla menosi, pysyt ajan tasalla (tai kartalla) omista kuukausittaisista menoistasi. Pystyisitkö asettamaan esimerkiksi tietyn budjetin viikoittaiselle kauppareissuille? Näin onnistut paremmin arvioimaan, kuinka paljon kulutat ruokaan kuukauden aikana ja voit paremmin ennakoida rahan käyttöäsi. Myös muille kategorioille voi olla hyvä luoda omat tavoitebudjetit. Säästöpankin budjettilaskurin löydät täältä.

Huomioi ja karsi kuluja!

Ota ylös kuukausittaiset kulut ja karsi turhat pois. Ylimääräisiä kuluja saattaa helposti kertyä esimerkiksi erinäisistä suoratoistopalveluista, lehtitilauksista tai muista kuukausitilauksista. Jos yhden lehden tilaus maksaa kuukaudessa 9,90 euroa, on se jo vuositasolla 118,80 euroa. Punnitse tarkkaan tarvitsetko näitä palveluita oikeasti, vai pystyisikö näissä säästämään?

Kun hallitset mieltäsi, hallitset myös rahojasi

Rahanhallinta on suurimmaksi osaksi psykologiaa. Kun teet tietoisia päätöksiä rahan suhteen, se näkyy myös lompakossasi. Aina ennen ostopäätöstä on hyvä pohtia “tarvitsenko tätä tuotetta oikeasti”. Jos annat itsellesi ostopäätöksen tekemiseen enemmän aikaa, pystyt toimia enemmän järjellä kuin tunteella. Myös erilaiset mainokset altistavat mielen hankintoja varten. Postilaatikon päälle voi liimata lapun, jossa lukee “ei ilmaisjakelua”. Näin vältyt mainoslehtien turhalta selaamiselta ja minimoit altistusta heräteostoksille.

Tässä olivat oleellisimmat vinkit rahan säästöä varten. Muista, että pienikin säästö kuukausitasolla, voi olla merkittävä vuositasolla tarkasteltuna!

Julkaistu

Ajankohtaista