7 vinkkiä yrittäjän vaurastumiseen

Yrittäminen palkitsee, ja ansaitun voiton voi saada vielä tuottamaankin. Säästöpankin yritysrahoituspäällikkö Maija Koivunen listasi seitsemän hyvää konstia yrittäjän vaurastumiseen.

Säästöpankin brändikuva.

1. Hyvä kuukausipalkka vai osingot?

Mieti, mikä on juuri sinulle järkevin tapa korvausten nostamiseen tekemästäsi työstä. Haluatko saada hyvän kuukausipalkan vai tähtäätkö osinkojen nostamiseen? Osingot ovat usein verotehokkaampi tapa nostaa yrityksen varoja. Osingon maksu ja osittainen verovapaus edellyttävät kuitenkin vahvaa omaa pääomaa, joka kertyy yrityksen tekemästä voitosta.

2. Pane yrityksen varallisuus poikimaan

Mieti, miten sinun kannattaa hyödyntää yritykseen kertynyttä varallisuutta. Yksi tapa on nostaa yrityksestä voittoja henkilökohtaisesti ja sijoittaa ne eteenpäin yksityishenkilönä. Jos taas päätät sijoittaa varoja yrityksesi nimissä, muista varata tarpeeksi rahaa kassanhallintaan ja suosi maltillista riskinottoa.

3. Määritä sijoittamisen tavoitteet

Mieti, miksi sijoitat - haluatko esimerkiksi turvata pääomasi tai säästää suurempaa investointia varten? Sijoituskohteiden valintaan vaikuttavat tavoitteesi sijoittamiselle, riskinsietokykysi sekä aika, jonka olet valmis sijoittamaan.

4. Muista sijoittamisessa hajautus ja pitkäjänteisyys

Ennen kuin päätät sijoituskohteen varmistu siitä, että varmasti ymmärrät mihin olet sijoittamassa. Jos joku asia tuntuu epäselvältä, kysy rohkeasti pankin asiantuntijalta. Muista myös riittävä sijoitusten hajautus ja riittävän pitkä ajallinen horisontti – voittoja ei tehdä yhdessä yössä.

5. Suhtaudu investointeihin sijoituksina

Investointien suunnittelussa kannattaa huomioida myös sijoitusnäkökulma. Laske, onko tuottavampaa tehdä hankinta omalla rahalla vai ulkopuolisella rahoituksella? Kokonaisuus ratkaisee, minkälainen rahoitusaste on järkevää ja mahdollista.

6. Mitä jos sijoittaisit vakuutukseen?

Vakuutusmuotoiset sijoitusratkaisut, kuten sijoitusvakuutus tai kapitalisaatiosopimus voivat tuoda verotuksellisia hyötyjä. Tällaisia hyötyjä voivat olla esimerkiksi sijoituskohteiden osto ja myynti ilman välitöntä myyntivoittoveroa sekä mahdollisen tappion vähennyskelpoisuus.  Sekä se, että ratkaisu luetaan yleensä yrityksen nettovarallisuuteen ja mahdollinen tappio on vähennyskelpoinen.

7. Muista järkevä verosuunnittelu

Sinulla on monia vaihtoehtoja yrityksen sijoitusten verotuskäytäntöihin. Verosuunnittelussa kannattaakin käyttää Säästöpankin asiantuntijan apua.

Olemme apunasi yrityksesi menestyksessä. Varaa aika lähimpään Säästöpankkiin, niin löydetään ratkaisut yrityksesi tavoitteisiin ja tarpeisiin.

Kategoriat
Yrittäjyys
Lue sijoitusvaihtoehdoista Jätä yhteydenottopyyntö

Ajankohtaista