Asuntokauppa on piristynyt huhtikuussa Oulussa

Myynnissä olevien asuntojen määrän lisääntyminen sekä kasvu asuntolainahakemusten määrissä kertovat asuntokaupan piristymisestä Oulun seudulla. Kysytyimpien asuntotyyppien eli hyväkuntoisten ja järkevänhintaisten perheasuntojen tarjonnan riittämättömyyden vuoksi asuntokaupat ketjuuntuvat ja jonot kasvavat ketjuissa.

Moisanen, Pohjanen, Varpenius
– Viimeiset viikot ovat olleet meille kiireisiä. Olemme saaneet paljon uusia kohteita myyntiin, asuntokyselyjä ja näyttöpyyntöjä tulee kasvavalla vauhdilla ja tarjousneuvotteluja on parhaillaankin useita käynnissä. Huhtikuusta on tulossa meille hyvä kauppakuukausi, kertoo Sp-Koti Oulun yrittäjä Jarkko Pohjanen.
–  Asuntokauppa on nyt selvästi virkistymässä Oulussa. Asunnonostajia ja kodinvaihtajia on liikkeellä aiempaa enemmän, ja kiinnostusta kohdistuu pitkän tauon jälkeen myös uudisasuntoihin. 

– Tarjonta on lisääntynyt Oulussa mukavasti kuluneen kuukauden aikana. Vaikka tarjontamäärät ovat lisääntyneet kaikissa asuntotyypeissä ja Oulussa alkaa nyt olla mukavasti ostettavaa, myyntiin kaivataan edelleen lisää perheasuntoja eli kolmioita, neliöitä ja omakotitaloja, kertoo myyntijohtaja Kaisa Varpenius Sp-Koti Oulusta. 
– Hyväkuntoisia ja järkevänhintaisia perheasuntoja kysytään paljon. Tällä hetkellä aika monella uutta kotia etsivällä ostajalla tuntuu kipuraja olevan hankintahinnan osalta alle 300 000 eurossa.
– Kauppamäärien nopeampaa kehitystä hidastaa se, että monet kodinvaihtoa pidempään harkinneet eivät uskalla laittaa nykyistä asuntoaan myyntiin ennen kuin uusi koti on löytynyt. Asuntokaupan ammattilaisena haluaisin rohkaista näitä ihmisiä aktivoitumaan oman myymisessä, olipa sitten vaihtamassa isompaan tai pienempään. Perhekokoisissa asunnoissa, esimerkiksi rivitaloasunnoissa ja omakotitaloissa, hinnat ovat pysyneet hyvällä tasolla ja kovan kysynnän takia ne käyvät kaupaksi nopeasti, sanoo Varpenius. 

– Seuraavan kodin löytymistä voi itse edesauttaa nimenomaan laittamalla nykyisen kodin myyntiin, painottaa Pohjanen. – Tällöin ketjuja lähtisi purkautumaan, nykyiselle asunnolle löytyisi ostaja ja itsellekin todennäköisesti muuttuneita asumisen tarpeita vastaava uusi koti.
– Kannattaa myös muistaa, ettei asuntojen hintojen vaihtelulla ole merkitystä, jos on vaihtamassa asuntoa samalla alueella. Asuntokaupassa väliraha ratkaisee. Vaikka olisi muutama vuosi sitten koronahuumassa maksanut asunnostaan enemmän kuin mitä siitä voi nyt saada, on tulevakin asunto tänä päivänä edullisempi.

Säästöpankki Optiassa asuntolainahakemusten määrä Oulussa on kasvanut lähes 20 prosenttia viime vuodesta

– Asuntokaupan piristyminen näkyy pankissamme asuntolainahakemusten määrän huomattavana kasvuna. Alkuvuoden aikana lainahakemuksia on tullut Oulussa lähes 20 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuosi sitten, kertoo Säästöpankki Optian myyntijohtaja Riitta-Liisa Moisanen.

– Uskon, että lainahakemusten määrän kasvu tulee lähikuukausien aikana näkymään myös asuntokauppojen määrän kasvuna. Korkotilanteella on iso merkitys Suomen kaltaisen erityisen korkoherkän talouden asuntomarkkinoille. Jaan Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Henna Mikkosen näkemyksen siitä, että EKP:n odotettu koronlasku kesäkuussa tulee vaikuttamaan myönteisesti Suomen talouteen ja sitä kautta vauhdittamaan asuntokauppaa. Elämme jo nyt niitä hetkiä, jolloin asuntolainan korko voi huomattavan nousun sijaan laskea edelliseen korontarkistuspäivään verrattuna, Moisanen jatkaa. 

Tutustu asuntolainalaskuriin ja tee lainahakemus netissä

Olemme sinuun pian yhteydessä ja sovimme ajan neuvottelulle esimerkiksi verkkotapaamisena. Katsomme talouttasi aina kokonaisuutena ja etsimme yhdessä sinulle parhaat ratkaisut.

Sp-Kodin myynnissä olevat kohteet löydät täältä. Tutustuthan myös ostotoimeksiantoon, jolla pääset kiinni kohteisiin, jotka eivät vielä ole julkisessa myynnissä ja saat käyttöösi Sp-Kodin kiinteistönvälittäjillä olevan hiljaisen tiedon. 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista