EPSI Rating 2024: Säästöpankkien asiakkaat arvostavat laadukasta palvelua

Säästöpankin asiakkaat pitävät pankin panostusta vastuullisuustyöhön suuressa arvossa. Tämän kertoo tuore EPSI Ratingin pankki- ja rahoitus 2024 -asiakastutkimus. Kestävyysindeksivertailussa Säästöpankkien yritysasiakkaiden osalta sijoitus oli hienosti toinen kaikkien pankkien vertailussa. Säästöpankkiryhmän strategian mukainen tavoite on tarjota pankkialan parasta palvelua. Muihin pankkeihin vertailtaessa ylittääkin Säästöpankin asiakastyytyväisyys toimialan keskiarvon lähes kaikissa kategorioissa.  

Säästöpankkiryhmä on tunnettu korkeasta asiakastyytyväisyydestään. Säästöpankkien keskitetty asiakaspalvelu valittiin vuoden 2023 asiakaspalveluksi ja jatkoksi Säästöpankkiryhmä saavutti hienot tulokset vuoden 2024 EPSI Rating -tutkimuksessa. Henkilöasiakkaiden osalta Säästöpankkien asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä asiakaspalveluun, jonka arvosana on 80,5 (80,3 vuonna 2023), toimialan keskiarvon ollessa 76,8. Säästöpankkien tuotteet ja palvelut, kuten lainat, rahastot ja maksamisen palvelut, ovat asiakkaiden mielestä erinomaisella tasolla, arvosanalla 79,1 (75,6), kun toimialan keskiarvo on 72,5. Säästöpankki on ollut kärkikolmikossa asiakastyytyväisyydessä jo vuodesta 2022 saakka, mikä kertoo siitä, että asiakkaat kokevat Säästöpankkien pitävän hyvää huolta asiakkaistaan.  

”Asiakkaidemme tyytyväisyys ja luottamus palveluihimme ovat korkealla tasolla. Niin henkilö- kuin yritysasiakkaamme pitävät tärkeänä paikallista osaamista ja asiantuntevaa palvelua ja se näkyy tänäkin vuonna ilahduttavasti tuloksissa. Aina on kuitenkin varaa parantaa ja uskon, että panostuksemme asiakaskokemukseen tulevat näkymään vielä parempina tuloksina jatkossa”, kertoo yritysasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Manu Kauppila Säästöpankkikeskuksesta.  

Vaivaton asiointi ja paras palvelu puhuttelevat yritysasiakkaita  

Yritysasiakkaiden osalta Säästöpankin asiakkaana on vaivatonta olla. Arvosana kipusi hienoon lukemaan 80,2 (78,1), kun toimialan keskiarvo on 72,6. Yritysasiakkaat myös arvostavat Säästöpankin tuotteita ja palveluita, sillä yritysasiakkaiden arvion mukaan niiden laatu ylittää toimialan keskiarvon 75,5 reilusti, arvosanan ollessa hieno 80,1 (78,1). Samoin Säästöpankkien yritysasiakkaat pitävät Säästöpankin neuvontaa laadukkaana ja kokevat laadun parantuneen entisestään, arvosanan ollessa 76,1 (75,3), kun toimialan keskiarvo on 71,2.   

Säästöpankkiryhmä yhteiskunnallisesti vastuullinen toimija  

Asiakkaat arvostavat erityisesti Säästöpankkiryhmän yhteiskuntavastuuta, ja Säästöpankki pärjääkin edelleen tutkimuksen kestävyysindeksin mittauksessa hyvin. Kestävyysindeksi mittaa asiakkaiden mielikuvia ja näkemyksiä yhtiöiden kestävyyttä ja vastuullisuutta koskien. Yritysasiakkaiden kohdalla tulos oli erinomainen, sillä kokonaissijoitus kaikkien pankkien vertailussa oli toinen ja tulos parani viime vuoteen verrattuna, ollen nyt 74,5 (73,5). Myös henkilöasiakkaiden osalta tulos oli toimialan keskiarvoa parempi, ollen 71,3.  

”Yritysasiakkaiden kestävyysindeksi on noussut reilusti ja saavutimme upeasti hopeasijan. Yhteiskuntavastuu on ollut osa Säästöpankkien toimintaa ensimmäisen suomalaisen Säästöpankin perustamisesta lähtien, eli vuodesta 1822.  Konkreettisesti vastuullisuus näkyy tänään esimerkiksi vastuullisten tuotteidemme valikoimassa ja paikallisyhteisöjen tukemisessa. Alkuvuonna lanseerasimme vihreän yrityslainan, joka on tarkoitettu vihreän ja kestävän liiketoiminnan investointeihin ja joka tukee pk-yrityksiä vihreässä siirtymässä. Tuemme myös vuosittain tuntuvilla summilla esimerkiksi lasten ja nuorten hyvinvointia ja koulutusta, sekä urheilua ja kulttuuria.”, iloitsee Kauppila.  

Säästöpankille mitalisija  

Kaikkien pankkien vertailussa Säästöpankki ylsi hienosti kolmanteen sijaan. Säästöpankkiryhmän pankit pärjäsivät lähes kaikissa osioissa toimialan keskiarvoa paremmin, mikä kertoo vahvasta imagosta.   

”Haluamme onnitella POP Pankkia ja S-Pankkia kärkisijoista. Strategiamme näyttää suuntaa ja kärkipaikka on luonnollisesti tavoitteemme. Olemme erityisen tyytyväisiä palvelulaatuumme ja siihen, että vastuullisuuden eteen tekemämme toimenpiteet näkyvät myös asiakkaidemme suuntaan. Tämä osoittaa, että olemme oikealla tiellä ja jatkamme työtä asiakaskokemuksen parantamiseksi”, päättää Kauppila.  

Näin tutkimus toteutettiin:    

EPSI Data Collection Services haastatteli Pankki ja rahoitus 2024 -tutkimukseen 1514 Suomessa asuvaa yli 18-vuotiasta yksityisasiakasta, sekä 1214 yritysasiakasta. Säästöpankin asiakkaita haastattelussa oli 410, joka jakaantui 200 yksityis- ja 210 yritysasiakkaaseen. Haastattelut tehtiin 19.5. –28.8.2024. Indeksi tuotetaan asteikolla 0–100, jossa 0–60 on tyytymätön, 60–75 on tyytyväinen ja yli 75 erittäin tyytyväinen. Asiakastyytyväisyyden virhemarginaalit ovat yleisesti haarukassa n. +/- 2–3 indeksipistettä asteikolla 0–100.    

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:  

Manu Kauppila  

Liiketoimintajohtaja, yritysasiakkaat  

manu.kauppila@saastopankki.fi  

+358 50 571 0936  

Säästöpankkiryhmä on edistänyt yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia jo yli 200 vuoden ajan. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Jaamme osan tuloksestamme paikallisen yhteisön hyvinvointiin, koulutukseen ja tutkimukseen. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja. 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista