Asuntolainalaskuri 

Tahdotko lainaa omaa kotia varten? Suunnittele lainalaskurimme avulla, miten pääset tavoitteeseesi. Laskuri auttaa myös vertailemaan lainan maksuaikoja ja maksueriä.

Asunnon ostaminen on iso päätös ja asuntolainalaskuri auttaa sinua kokonaisuuden hahmottamisessa. Aloita arvioimalla asuntolainan määrä, lainan takaisinmaksuaika ja valitsemalla lainan korko. Kuukausierä-välilehdellä voit vielä määritellä tarkemmin, minkä verran tahdot kuukausittain lyhentää lainaa. 

Pyydä samalla lainatarjous - Klikkaa Tee lainahakemus -nappia ja pääset täyttämään hakemuksen. Tietojen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Tarjouksen kysyminen ei maksa mitään. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, niin soitamme sinulle pian. 

 

Laske tavoitteesi lainalaskurilla

Kun olet ostamassa asuntoa, voit asuntolainalaskurimme avulla laskea lainasi kuukausierän tai laina-ajan pituuden. Voit myös arvioida tarvitsemasi asuntolainan määrää itsellesi sopivan kuukausierän ja laina-ajan perusteella. Lainalaskuri antaa sinulle hyvän käsityksen mahdollisuuksistasi. Otathan kuitenkin huomioon, että lopullisen asuntolainasi tiedot poikkeavat yleensä hiukan laskurin kertomista tiedoista.

Kuinka paljon otan asuntolainaa?

Kun olet ostamassa asuntoa, yksi ensimmäisistä mietittävistä asioista on tarvitsemasi lainan määrä.

Käyttäessäsi lainalaskuria, otathan huomioon, että asunnon ostamiseen liittyy myös muita kuluja, esimerkiksi varainsiirtovero. Sen kustannus on asunto-osaketta hankkiessasi 2 % ja kiinteistöissä 4 %.

Onko sinulla vanha asunto, jonka myyt uutta asuntoa ostaessasi? Paljonko arvioit saavasi myyntivoittoa? Tai onko sinulla muita omia säästöjä, joita aiot käyttää asunnon ostamiseen? Myös nämä vaikuttavat tarvitsemasi asuntolainan määrään ja voi vähentää ne laskurissa lainamäärää miettiessäsi.

Voit laskea lainan määrän kahdella tavalla:

  • Arvioi tarvitsemasi lainan määrä sen perusteella, mikä on uuden asuntosi hinta ja kuinka paljon pystyt käyttämään asunnon ostamiseen omia säästöjäsi.
  • Voit myös arvioida lainamäärän sen mukaan, kuinka paljon pystyt käyttämään kuukausittain lainan takaisinmaksuun ja kuinka pitkän laina-ajan tahdot.

Lainan eri lyhennystavat

Lainan lyhentämiseen sinulla on kolme vaihtoehtoa: tasalyhenteinen, tasaeräinen ja annuiteettilaina. Valitse niistä itsellesi sopivin.

Kiinteä tasaerä

Kiinteä tasaerä on hyvä vaihtoehto, jos haluat, että lainan kuukausierät pysyvät samansuuruisina koko laina-ajan eikä sinun tarvitse tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee.

Tasalyhennys

Tasalyhennyksessä lainan lyhennykset ovat aina samansuuruisia, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron liikkeiden mukaan. Kuukausierät nousevat, jos korkotaso nousee, ja jos korkotaso laskee, kuukausierät vastaavasti pienenevät. Laina-ajan myötä pääoman pienentyessä, myös pääomasta maksettavan koron määrä pienenee. Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, jos haluat lyhentää lainaasi nopeasti ja kykenet alussa maksamaan suurempia kuukausieriä.

Annuiteettilyhennys

Annuiteettilainassa kaikki kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja laina-aika on heti tiedossa. Korkojen muuttuessa kuukausierä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Annuiteetti on hyvä lyhennysvaihtoehto, jos haluat tietää laina-ajan etukäteen ja maksukykysi kestää mahdollisen korkojen nousun.

Jos et ole ihan varma, mikä sinulle sopii parhaiten, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään lainan lyhennystavan valitsemisessa. Varaa aika tapaamiseen.

Asuntolainalaskurilla voit arvioida koron muutoksen vaikutuksia

Voit vaihtaa laskurissa lainasi korkoprosenttia ja nähdä, mitä se tarkoittaa lainaasi käytännössä. Lainasi lopullinen korko määräytyy lainaneuvotteluissa ja muodostuu viitekorosta sekä siihen lisättävästä asiakaskohtaisesta marginaalista. Lainojen viitekorkoina käytetään yleisimmin muuttuvia markkinakorkoja. Korkotason nousulta suojautuaksesi voit kuitenkin saada lainaasi myös kiinteän koron.

Kun mietit eri lainavaihtoehtojen välillä, on tärkeää selvittää myös lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi muut lainaan liittyvät kulut; esimerkiksi lainan avaukseen liittyvän toimitusmaksun ja maksuerien yhteydessä perittävät lainanhoitomaksut. Käymme yhdessä kanssasi huolella läpi luottoosi liittyvät kustannukset ja ehdot.

On monta hyvää syytä ottaa asuntolaina meiltä Säästöpankista

  1. Kokonaisuus: Meille on tärkeää, että asuntolainasi on järkevästi suunniteltu, eikä se rasita liikaa talouttasi. Siksi tahdomme rakentaa sinun elämäntilanteeseesi sopivan rahoitusratkaisun.
  2. Joustavuus: Keskustelemme mielellämme tarvittaessa vapaavuosista tai laina-ajan pidentämisestä. Halutessasi saat mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin. Voit ottaa asuntolainaasi myös Säästöpankki Balanssin, lainaturvan, jonka avulla varaudut esimerkiksi työttömyyden tai sairauden varalta.
  3. Turvallisuus: Voit suojata lainasi myös korkojen nousulta. Kiinteä korko tarkoittaa, että lainalle voidaan sopia kiinteä korko tietyksi ajanjaksoksi, jolloin lainan korko pysyy muuttumattomana markkinakorkojen vaihteluista riippumatta esimerkiksi 3, 5 tai 10 vuotta.

Asuntolaina ja usein kysytyt kysymykset

Jäikö vielä joku asia mietityttämään. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.