Sparbankens visuella utseende förnyas under våren

Sparbankens visuella utseende förnyas under våren och sommaren 2024. De första förändringarna syns i bildvärlden i Sparbankens reklam och sociala medier, och även bild- och färgvärlden i våra digitala kanaler kommer att förnyas i år. Sparbanken känns även i fortsättningen igen på den turkosa färgen och den välbekanta pengaträdslogotypen.

Sparbankens varumärke bild.

Sparbankens nuvarande visuella utseende infördes för sex år sedan. Nu är det dags att uppdatera vårt utseende för att bättre återspegla dagens Sparbank. I den nya bildvärlden ser vi många närbilder av människor i olika vardagssituationer och miljöer. Den turkosa färgen, som har blivit bekant i färgvärlden, åtföljs av nyanser av blått, lila och rosa.

– Kärnan i det nya utseendet är människan och vardagen, eftersom det är just i våra kunders vardag som vi som bank är involverade på ett så grundläggande sätt – att hjälpa våra kunder att gå vidare i förändringarna i olika skeden av livet och i genomförandet av mål, beskriver Laine Spellman, marknads- och kommunikationsdirektör.

Hur syns förändringen för kunderna?

Det nya utseendet visas gradvis i våra olika kanaler, och de första förändringarna kan ses bland annat i bildvärlden på våra webbplatser, i vår reklam och i våra kanaler på de sociala medierna. Under de kommande månaderna kommer även bild- och färgschemat i våra digitala kanaler att ändras. Förändringarna ske stegvis under våren och sommaren 2024.

Uträtta ärenden på ett säkert sätt

Vi berättar om förändringen av det visuella utseendet redan på förhand, så att du är medveten om ändringarna och kan vara uppmärksam på eventuella bedrägeriförsök när utseendet på vår webbplats ändras.

Kom ihåg de här anvisningarna för att uträtta bankärenden på ett säkert sätt:

  • När du loggar in på nätbanken ska du alltid ange www.saastopankki.fi noggrant i adressfältet i din webbläsare. Gå aldrig till nätbanken via länkar från sökmotorer, eftersom det bland sökresultaten kan finnas bluffwebbplatser.
  • Ladda ner Sparbankens appar Mobil och Identifiering, med vilka du uträttar dina bankärenden på ett säkert sätt, oavsett tid och plats. Genom att uträtta dina bankärenden i mobilappen undviker du risken att hamna på en bluffwebbplats.
  • Var också försiktig när du använder appen Identifiering och bekräfta endast händelsen när du själv loggar in eller betalar och du känner igen begäran. Kontrollera alltid att händelsernas uppgifter och eventuellt Händelse-ID är korrekta innan du bekräftar. Oväntade och ogrundade inloggningsförfrågningar eller betalningar ska aldrig bekräftas.
  • Tänk på att Sparbanken aldrig ber om dina bankkoder per telefon, e-post eller sms. Vi skickar inte heller meddelanden där vi ber dig att logga in i nät- eller mobilbanken via en länk.
Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu