För att se videon måste marknadsföringskakor vara aktiverade. Du kan aktivera detta i cookie-inställningarna, som du kommer åt genom att klicka på knappen nedan. Läs mer om våra cookie-inställningar här.

Sparbankens ekonomiöversikt 10.10.2024

Sparbanksgruppens chefsekonom Henna Mikkonen reflekterar tillsammans med affärsverksamhetsdirektör Martti Hakala över det nuvarande och årets förväntade ekonomiska läget ur hushållens och företagens perspektiv i den senaste ekonomiska översikten.

Världsekonomin förväntas växa med drygt 3 % det här året och nästa år. Bland ekonomiutsikterna finns både orosmoment och glädjeämnen. Positivt är att inflationen blir långsammare, vilket möjliggör lägre räntor, som i sin tur främjar den ekonomiska återhämtningen. Dessutom har Kina meddelat om ett märkbart stimulanspaket som piggar upp både Kinas ekonomi och världsekonomin. Å andra sidan är industrins senaste tal svaga, särskilt i Europa, vilket betyder osäkerhet i fråga om den ekonomiska tillväxtens fortsättning.

I Sparbankens ekonomiöversikt ger vår chefsekonom Henna Mikkonen en kortfattad och sammandragen överblick över aktuella ekonomiska frågor. I översikten diskuteras både det inhemska och internationella ekonomiska läget, ekonomiska fenomen som förklarar rådande ekonomiska förhållanden, och statistik som påverkar och beskriver den ekonomiska utvecklingen. Ekonomiöversikten publiceras som en inspelning fyra gånger om året (på finska).

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu