Aktiefonden Sparbanken Småföretag utsågs till den tredje bästa i Finland

Fonden Sparbanken Småföretag utsågs till den tredje bästa aktiefonden i Finland i en jämförelse som gjordes av webbplatsen sijoittaja.fi i januari 2024. Jämförelsen inkluderade totalt 23 aktiefonder som främst investerar i finska aktier, med minst en femårig avkastningshistoria.

Sparbankens varumärke bild.

Jämförelsen Finlands bästa aktiefonder syftade till att ta reda på vilka ur en vanlig fondsparares perspektiv är de bästa fonderna i Finland, vilka fonder som är framgångsrika från månad till månad och om det finns fonder vars risk är klart lägre än börsens allmänna risk.
Fonden Sparbanken Småföretag har under de senaste fem åren uppnått övertygande avkastning, dessutom var risknivån på den lägsta nivån bland de tre bästa.

Sparbanken Småföretag

Fonden Sparbanken Småföretag är en aktiefond med femstjärnigt Morningstar-betyg, som huvudsakligen placerar sina tillgångar i finska aktier i små och medelstora företag. En del av fondens värde kan också placeras på andra europeiska aktiemarknader i aktier i företag med ett litet och medelstort marknadsvärde. Mätt på lång sikt har fonden utvecklats betydligt bättre än sitt jämförelseindex.

- I fonden är placeringshorisonten lång. Vi är aktiva ägare och tar rätt kraftiga åsikter på de aktier som valts ut enligt vår företagsanalys, beskriver portföljförvaltare Olli Tuuri.

Sparbanken Småföretag -placeringsfonden förvaltas av Sp-Fondbolag Ab.

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu