EU:n komissiolla on käytössä kestävän rahoituksen toimintasuunnitelma, jolla pyritään ohjaamaan rahoitusmarkkinoita edistämään kestävän kehityksen tavoitteita. Viime vuosina EU:ssa on työstetty esimerkiksi sääntelyä kestävän rahoituksen määrittelemiseksi, tietojen kuten sijoitusten ympäristö- ja yhteiskunnallisten vaikutusten avoimuuden lisäämiseksi ja asiakkaiden kestävyysmieltymysten huomioimisen integroimiseksi osaksi sijoitus- ja vakuutusneuvontaa.
EU:n kestävän rahoituksen toimintasuunnitelma on edennyt sääntelyn implementointivaiheeseen. Julkaisemme muun muassa nettisivuilla ja rahastoesitteissämme, miten huomioimme sijoitustoiminnassamme ja sijoitus- ja vakuutusneuvonnassamme kestävyystekijöitä ja -riskejä. Kerroimme myös rahastoesitteessä ja määräaikaiskatsauksissa tiedonantoasetuksen 8. artiklan mukaisista ominaisuuksista ja EU:n luokitusjärjestelmän kriteerin sekä Ei merkittävää haittaa-periaatteen soveltamisesta kunkin rahaston yhteydessä.
Julkaisemme myös sijoitustuotteidemme rahastoesitteissä olevissa, tiedonantoasetuksen mukaisissa ennakkotietolomakkeissa (ns. SFDR-liitteet) mm. sisältääkö tuote taksonomianmukaisia kestäviä sijoituksia, tiedonantoasetuksen artiklan 2 (17) kohdan mukaisia kestäviä sijoituksia, ympäristöä tai yhteiskunnallista ominaisuutta tai näiden yhdistelmää edistäviä sijoituksia.
Säästöpankkien Varainhoidossa asiakkaiden kestävyysmieltymysten selvittäminen on integroitu osaksi sijoitus- ja vakuutusneuvonnan työkaluja Oman Talouden Tuokiota ja Yrityksen Taloustuokiota sekä soveltuvuusarviointia. Kestävyysmieltymysten selvittäminen perustuu Rahoitusvälineiden markkinat II -direktiiviin.