Metsäsijoittaminen
Metsä on sijoituskohteena matalariskinen ja sopii hyvin sijoitusten hajauttamiseen. Metsän hyvä hoito ja voittojen järkevä sijoittaminen parantavat tuottomahdollisuuksiasi.
Sp-Koti auttaa metsäsijoittamiseen sopivan metsätilan löytämisessä tai nykyisen myymisessä.
Tarjoamme hyvät säästämis- ja sijoituskohteet puukauppatuloillesi.
Erillinen metsätili helpottaa metsäsijoittamisen kirjanpitoa ja veroilmoituksen täyttämistä.
Suomessa on yli 300 000 yksityistä metsänomistajaa – oletko sinä yksi heistä?
Matala riski ja tasainen tuotto houkuttelevat sijoittamaan metsään. Varsinaisen puukaupan lisäksi voit metsänomistajana myydä metsäenergiaa esimerkiksi energialaitoksille. Metsän tuottoprosentti on pitkällä aikavälillä suhteellisen matala. Mahdollisuutesi tehdä voittoa metsällä ovat sitä paremmat, mitä enemmän voit metsän omistajana tehdä metsänhoitotöitä itse.
Suomessa on runsaat 300 000 yksityistä metsänomistajaa ja kun mukaan lasketaan perheenjäsenet ja perilliset, metsä koskettaa omaisuutena noin miljoonaa suomalaista.
Metsän potentiaali sijoituskohteena vahvistuu, kun biotalous kasvaa
Biotalouteen satsaaminen ja jätti-investoinnit Suomessa auttavat metsäteollisuutta uuteen nousuun. Perinteisempien puutuotteiden ja paperin lisäksi biomassoja, kuten sellua, voidaan hyödyntää esimerkiksi tekstiileissä, muoveissa, lääkkeissä ja älypakkauksissa. Tämä lisää puumateriaalin kysyntää.
Osta tai myy metsätila Sp-Kodin kautta
Etsitkö sopivaa metsäkohdetta? Sp-Kodilta saat apua metsän myymiseen ja ostoon.
Metsään sijoittavan muistilista
- Jos olet uusi metsänomistaja tai harkitset metsään sijoittamista, sinun kannattaa aluksi perehtyä aiheeseen. Näin pääset selville siitä, onko metsä juuri sinulle oikea sijoitusvaihtoehto.
- Kun hoidat metsää hyvin ja ajallaan, se voi tuottaa huomattavasti keskimääräistä enemmän. Metsänhoitosuunnitelman avulla oikea-aikainen metsänhoito helpottuu.
- Metsän kasvu taimesta tukkipuuksi vie 50–100 vuotta, kasvupaikasta riippuen. Metsästä saat tuona aikana tuloa yleensä kolme kertaa.
- Keskimäärin 15 prosenttia metsätuloista kuluu metsänhoitoon. Jos pystyt tekemään hoitotöitä itse, kulut pienenevät ja tuottomahdollisuutesi kasvavat.
- Tulot metsästä tulevat harvoin, mutta summat voivat olla isojakin. Autamme sinua sopivien sijoituskohteiden löytämisessä metsästä saamillesi tuotoille.
- Kun avaat erillisen metsätilin, metsäverotuksen edellyttämä kirjanpito ja veroilmoituksen täyttö sujuvat helpommin.
Palvelumme metsänomistajille ja metsään sijoittaville
Erillinen metsätili helpottaa kirjanpitoasi
Taloudenpidon helpottamiseksi suosittelemme metsätilin avaamista Säästöpankissa. Metsätili helpottaa myös metsäverotuksen edellyttämää kirjanpitoa sekä veroilmoituksen täyttämistä.
Metsätilille kannattaa keskittää kaikki metsätalouteen liittyvät tulosi ja menosi: esimerkiksi puunmyyntitulot ja metsän hoitamiseen liittyvät kustannukset.
Säästämis- ja sijoituskohteet puukauppatuloille
Metsä antaa tuloa harvoin, mutta kerralla varsin suuriakin summia. Ellet tarvitse metsätuloja käyttöösi saman tien jonkin suuremman hankinnan rahoittamiseen, ne kannattaa säästää tai sijoittaa tuottavasti. Meiltä saat osaavaa palvelua ja erilaisia vaihtoehtoja metsätulojesi säästämiseksi ja sijoittamiseksi.
Apua metsätilan myyntiin ja uuden sijoituskohteen valintaan
Metsä voi olla merkittävä tulonlähde, mutta myös rasite. Jos olet esimerkiksi perinyt metsää ja todennut, ettei metsä ole sijoituskohteena sinua varten, anna meidän auttaa. Metsäasiat tunteva kiinteistönvälittäjä auttaa metsäsi myynnissä.
Tahdotko aloittaa metsään sijoittamisen? Lähimmästä Säästöpankista saat asiantuntevia neuvoja sinulle sopivimman sijoituskohteen valintaan.
Valitsemasi konttori
Vaihda konttoriaPalvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14