Opintolaina

Tarvitsetko opintolainaa? Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa.

check

Opintolainan takaajana toimii valtio. Et tarvitse muita takaajia tai vakuuksia.

check

Opintolainan määrä riippuu iästäsi ja opiskelupaikastasi.

check

ei huolta - lainan Takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

Opintolaina on valtion takaamaa lainaa opiskelun rahoitukseen. Opintolaina auttaa, jos opintoraha ja mahdollinen asumislisä eivät riitä elämiseen. Opintolainan takaisinmaksu alkaa opintojen päätyttyä.

Opintolainaan et tarvitse takaajia tai vakuuksia

Opintolaina on investointi tulevaisuuteen. Panostat nyt opiskeluusi, jotta voit tienata opiskelujen jälkeen hyvässä ammatissa. Et tarvitse opintolainalle takaajia tai vakuuksia, koska valtio on takaajana opintolainassa. Voit hakea opintolainaa Säästöpankista sen jälkeen, kun Kela on antanut lainalle valtiontakauksen. Pankissa sovitaan lainan ehdoista, kuten korosta ja takaisinmaksusuunnitelmasta ja allekirjoitetaan opintolainavelkakirja.

Kuinka paljon voit saada opintolainaa?

Opintolainan määrä riippuu iästäsi ja oppilaitoksesta, jossa opiskelet.

Opintolainaa voi saada lukuvuodessa seuraavasti:

  • 18 vuotta täyttänyt muu kuin korkeakouluopiskelija: 650 euroa / kk
  • korkeakouluopiskelija: 650 euroa / kk
  • aikuiskoulutustukea saava (kotimaassa opiskeleva): 650 euroa / kk
  • ulkomailla opiskeleva: 800 euroa / kk.

Voit nostaa opintolainan lukuvuoden aikana yleensä kahdessa erässä. Mikäli opiskelet ulkomailla, suoritat tieteellisiä jatko-opintoja, saat aikuisopintotukea tai jos opintosi kestävät enintään 12 kuukautta, voit nostaa lainan kerralla.

Opintolainan takaisinmaksu alkaa opintojen päätyttyä

Sinun ei tarvitse murehtia lainan lyhentämisestä opiskeluaikanasi. Opintolainan ensimmäinen lyhennys on maksettava noin 1,5 vuoden kuluttua valmistumisesta tai opintojen keskeyttämisestä.

Maksat opintolainaasi kuukausittain samansuuruisina tasalyhennyksinä. Lyhennys sisältää sekä korkoa että lyhennystä. Laina-aika ja takaisinmaksutapa sovitaan yhdessä pankin kanssa ja siihen voi tarvittaessa tehdä muutoksia myös myöhemmin. Lainan voit myös maksaa kokonaan pois milloin tahansa kuluitta.

Opintolainavähennys ja opintolainahyvitys

Valmistumisen jälkeen voit saada opintolainan lyhennyksistä verotuksessa opintolainavähennystä, jolloin maksat vähennyksen verran vähemmän veroja. Valtio kannustaa opiskelijoita valmistumaan ajoissa. Jos valmistut tavoiteajassa, saatat olla oikeutettu opintolainahyvitykseen. Opintolainahyvitys tarkoittaa käytännössä sitä, että Kela lyhentää lainaa puolestasi. Se, oletko oikeutettu opintolainavähennykseen vai -hyvitykseen, määräytyy sen mukaan, milloin olet aloittanut opintosi.

Lisätietoa opintotuesta, opintolainavähennyksestäja -hyvityksestä saat Kelan sivuilta.

Miten lainan korot ja kustannukset muodostuvat?

Opintolainan korko muodostuu sovitusta viitekorosta ja pankin marginaalista. Korko sidotaan yleensä euriborkorkoon tai pankin omaan primekorkoon. Korko muuttuu laina-aikana, kun euriborkorko tai pankin oma primekorko muuttuu.

Lainan kustannuksia syntyy yleensä myös pankin toimitusmaksusta ja mahdollisista lyhennyssuunnitelman muutoksista. Mikäli sinulle tehdään yksilöllinen nostosuunnitelma, saattaa nostoeristä ja opintolainan veloituksista myös tulla erillisiä kustannuksia.

Opintolainan todellinen vuosikorko muodostuu varsinaisen koron lisäksi myös muista lainasta aiheutuvista kuluista. Lue lisää lainan korkojen maksamisesta Kelan sivuilta

 

Oletko kiinnostunut opintolainasta? Ota yhteyttä ja kysy lisää tai hae lainaa suoraan verkkopankista.

Rahoitusta elämäsi hankkeisiin

Autolaina

Kun autokuume iskee, kysy meiltä juuri sinulle sopivaa ratkaisua auton rahoitukseen. Tutustu myös autolainalaskuriin.

Rakennuslaina

Onko tavoitteenasi oman kodin rakentaminen? Ensimmäisinä vaiheina omaan kotiin ovat realistinen kustannusarvio ja lainan hakeminen rakentamiseen.

Joustoluotto

Remontti, läppäri tai lomamatka – Joustoluotto on jatkuva vararahasto, jolla saat puskuria yllättäviin menoihin ja isompiin kuluihin.

Kotijousto

Kotijouston avulla vapautat asuntoosi sidottua varallisuutta unelmiesi ja suunnitelmiesi toteuttamiseen.

Kulutusluotto

Auton osto, kodin remontit, lomamatka… Säästöpankin joustava kulutusluotto auttaa sinua elämän pienissä ja vähän suuremmissakin hankinnoissa.

Remonttilaina

Kaipaako kylpyhuone täysremonttia tai haluatko tehdä keittiöremontin? Pienet ja suuret suunnitelmat saat ripeästi toteen remonttilainalla.

Laina sijoitusasuntoon

Etsitkö rahoitusta asuntosijoittamiseen? Toteuta suunnitelmasi vaurastumisesta ostamalla sijoitusasunto Säästöpankin asuntolainalla.

Asuntolaina

Edessä vaihto isompaan tai tavoitteena ihan ensimmäinen oma koti? Hae meiltä lainaa, joka sopii tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi. Asuntolainalaskurin avulla voit kartoittaa tarkemmin lainatarpeesi.

Opintolaina

Opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluusi ja valmistua ajoissa. Opintolaina on valtion takaama laina, jonka takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä.

ASP-laina

ASP-laina tarjoaa ensiasunnon ostajalle monia etuja, esimerkiksi edullisen koron ja valtion tukea mahdollisessa koronnousussa.

Haluatko nähdä hinnastomme? Tai ottaa yhteyttä lähimpään Säästöpankkiisi? Kirjoita kenttään kaupunkisi, postinumerosi tai Säästöpankkisi nimi.

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme myös asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8-22
...