Sparbanksgruppens Visa Business Credit-kort

Sparbanksgruppen lanserade i mars 2024 kreditkortet Visa Business Credit som är avsett för Sparbankens företagskunder. Kreditkortet för företag gör det enkelt att följa upp och hantera utgifter. Kortet gör det lättare för små och medelstora företag att hantera sin ekonomi och ger dem tid att betala för små inköp.

Säästöpankin brändikuva

”Ansökan om Sparbankens kreditkort Business Credit har kommit bra i gång och jag tror att i slutet av året kommer nästan tio procent av våra företagskunder att ha Sparbankens kreditkort Business Credit i bruk”, säger Manu Kauppila, affärsverksamhetsdirektör för företagskunder vid Sparbanksgruppen.

Bolagens soliditet är fortfarande på en god nivå

Det har lämnats in kortansökningar i stor utsträckning från företag inom olika branscher. Vanligtvis har omsättningen varit allt från hundratusentals euro till några miljoner euro. Också affärsverksamhetens lönsamhet hos de företagskunder som har ansökt om ett Visa Business Credit-kort är tillsvidare på en bra nivå, även om det allmänna ekonomiska läget och arbetsmarknadssituationen fortfarande har motvind.

Men om utsikterna och affärsverksamhetens lönsamhet hos företagskunden inte är tillräckligt bra eller om företaget till exempel just etablerats, rekommenderar vi våra kunder Sparbankens Visa Business Debit-kort som är anslutet till företagskontot och inte har någon kreditfunktion. Visa Business Debit behövs också för kontantinsättningar med insättningsautomater, för vilket vårt nya kreditkort för företag inte lämpar sig.

Enklare budgetering och kassahantering för företag

Företagskortet kan också användas som ett sätt att balansera variationerna i kassahanteringen, eftersom Sparbankens Visa Business Credit inte är enbart ett betaltidskort, utan företagen kan välja om de betalar hela fakturan på en gång eller i flera olika månadsrater.

Kortets kreditgräns kan fastställas mellan 2 000 och 30 000 euro. Den typiska kreditgränsen som sökts under de första månaderna med Visa Business Credit-ansökningar har varit cirka 10 000 euro, vilket dock naturligtvis varierar beroende på företagets användningsbehov.

Säkerhet och flexibilitet

Ur kortinnehavarens perspektiv är kortet enkelt att använda, eftersom Visas globala nätverk gör att Visa Business Credit-kortet fungerar på nästan alla kontinenter. Credit-funktionen krävs till exempel för biluthyrning under affärsresor. Att betala med kreditkort ger också säkerhet för inköp online, eftersom man kan få tillbaka pengarna om till exempel varan som beställdes online inte levereras eller den anländer skadad, eller om en resebyrå eller ett flygbolag går i konkurs före eller under en resa.

 

Visa Business Credit-kortets kreditränta 3 månader Euribor + 8,5 %, kontohanteringsavgift 5 euro/månad. Dessutom är årsavgiften för företagets kreditkort 50 euro per kort, som faktureras med en VISA-faktura. Krediten beviljas av Sparbankernas Centralbank Finland Abp.

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu