Västra Nylands Sparbank byter sin bolagsform

Västra Nylands Sparbank förbereder en ändring av bolagsformen från sparbank till sparbanksaktiebolag. Samtidigt skall en lokal Västra Nylands Sparbanksstiftelse upprättas. Ändringen av bolagsform har ingen inverkan på den dagliga bankverksamheten eller kontoren.

Efter bolagsformbytet skall Västra Nylands Sparbank Ab börja idka bankaffärsverkosamhetet, och Västra Nylands Sparbanksstiftelse blir bankens ägare och bidrar till att främja vitalitet, välstånd och ekonomisk utveckling i regionen.

Kunderna skall se en väldigt liten förändring i den dagliga operationen. Vi kommer att fortsätta vår bankverksamhet med välbekanta värderingar och principer, och personalen kommer att fortsätta i sina befattningar som tidigare anställda.

Behovet av en ändring beror på samhällsutvecklingen och bankbranschen. Även en framgångsrik bank måste förnyas så att vi kan investera i digitala tjänster och utveckla experttjänster i enlighet med regionens behov. Ändringen följer Sparbankskoncernens linje och en liknande ändring har genomförts i fem andra sparbanker de senaste åren.

Bankens ägande förblir lokalt i Västra Nylands Sparbanksstiftelse

Sparbanksaktiebolagets ägare, Västra Nylands Sparbanksstiftelse, kommer i fortsättningen att förvalta de medel som den får från aktiebolaget som utdelning och delta i utvecklingen av regionens livskraft. Stiftelsens och aktiebolagets modell stärker bankens flexibilitet och traditionella uthållighet.

Västra Nylands Sparbank kan komma att starta sin verksamhet som aktiebolag under första halvåret 2023.

 

VÄSTRA NYLANDS SPARBANK

Veli-Pekka Mattila, styrelseordförande, 040 715 1941
Pekka Räsänen, principalernas ordförande, 0400 415 228
Samu Rouhe, verkställande direktör, 050 348 4341, samu.rouhe@saastopankki.fi

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu