Starkt resultat för Ekenäs Sparbank: “Vår satsning på lokal närvaro visade sig vara helt rätt”

Kraftig tillväxt, lyckad fastighetsförsäljning och en gynnsam utveckling på värdepappersmarknaden avgörande faktorer när Ekenäs Sparbank uppnådde sitt resultat på 2,22 miljoner euro för år 2021.

Berndt-Johan Lundström, vd för Ekenäs Sparbank, är mycket nöjd när han summerar bokslutet för fjolåret.

– Året gick otroligt bra, faktiskt mycket bättre än vad vi hade räknat med! Många faktorer gjorde det möjligt. Främst ett mycket hårt arbete från vår personal och en fastighetsförsäljning.

Sommaren 2020 bytte Ekenäs Sparbank bolagsform och blev ett stiftelseägt aktiebolag.

– Avsikten är nu att dela ut en stor del av resultatet till ägarstiftelsen, Stiftelsen för Ekenäs Sparbank sr, som i sin tur bidrar med understöd till allmännyttiga ändamål på vårt verksamhetsområde. Det är vi väldigt stolta över! Att vi nu kan bidra tillbaka till samhället runt omkring oss.

Stark tillväxt också på kundsidan

Under fjolåret fick banken 741 nya kunder fördelat på kontoren i Hangö, Ekenäs, Karis och Ingå. En siffra som Lundström är mycket nöjd med. Speciellt i Hangö och Ingå där banken etablerat sig på senare år har tillväxten varit god.

– Ekenäs Sparbank är en anrik, men framtidsfokuserad bank. Sedan starten 1859 har banken varit en betydande lokal aktör. Det ska vi också förbli. Vi vill göra gott för Västnylänningarna - både i banken och i stiftelsen.

– Att våra beviljade bostadslån ökade med 66 % jämfört med 2020 tar jag som ett kvitto på att vi är på rätt spår. Hela kreditstocken växte med 27 % under 2021 och förmedlade medel (fonder, försäkringar och aktier) ökade med 28 %. Vi har ett bra flyt nu som vi ska förvalta vidare!

Ekenäs Sparbank 2021

  • Samfundsskatten uppgick till 370.244 €
  • Personalstyrkan utvidgades med 2 nyanställda och uppgår nu till 21
  • Rörelsevinsten landade på 2,22 miljoner

 

Bokslut och verksamhetsberättelse 2021

 

För tilläggsinformation vänligen kontakta:

Berndt-Johan Lundström
+358 407 552 188
b-j.lundstrom@sparbanken.fi

Skriven
Typ
Rapporter och publikationer
Utgivare

Intressant just nu

;