Sparbankens utseende för nätbanken förnyas

Under söndagen den 25 augusti kommer förändringar i utseendet att börja synas i nätbanken, när man gör nätbetalningar och när man loggar in på en tredje parts tjänst med Sparbankens koder. Läs mer om ändringarna och repetera anvisningarna för att sköta bankärenden på ett säkert sätt.

Säästöpankin brändikuva.

Vi förnyar Sparbankens visuella utseende i våra digitala kanaler stegvis under år 2024. Under söndagen den 25 augusti kommer förändringar i utseendet att börja synas i nätbanken, när man gör nätbetalningar och när man loggar in på en tredje parts tjänst med Sparbankens koder. Repetera tipsen för att sköta bankärenden på ett säkert sätt och hur man ser skillnaden mellan Sparbankens äkta nättjänster och bluffwebbplatser.

Under söndagen den 25 augusti börjar vi göra ändringar i färger, teckensnitt och knapparnas utseende i nätbanken. Själva ärendehanteringen kommer inte att förändras, utan du hittar de bekanta funktionerna på samma ställen som tidigare. Den förnyade inloggningsvyn för nätbanken kombinerar mörkt och ljust turkost och ser ut så här i webbläsaren: 

Verkkopankin kirjautumisnäkymä.

Du ser också en motsvarande förnyad inloggningsvy när du gör nätbetalningar eller loggar in med Sparbankens koder i en tjänst som tillhandahålls av en tredje part (t.ex. MinSkatt). Ännu under augusti kommer motsvarande ändringar också att göras i Sparbankens Samtyckes- och bekräftelsetjänst, med vilken du kan bekräfta nätbetalningar som gjorts via tredje part eller ge samtycke till användning av tredje parts kontoinformationstjänst. Utseendet på vår webbplats och applikationerna Sparbankens Mobil och Identifiering kommer att förnyas senare i år.

Kom ihåg att vara uppmärksam – bedragare kan förfalska webbplatser

Försök till nätfiske av bankuppgifter blir allt vanligare och bedragare är skickliga på att skapa bluffwebbplatser som på ett trovärdigt sätt efterliknar bankens autentiska sidor. Var vaksam och sköt dina bankärenden på ett säkert sätt:

  • När du loggar in på nätbanken ska du alltid ange www.saastopankki.fi noggrant i adressfältet i din webbläsare. Gå inte via en sökmotor eller länkar till nätbanken eller andra tjänster som du loggar in i med bankkoder.
  • När du är på Sparbankens webbplats eller nätbankens inloggningssida visas en certifikatknapp i början av adressraden (t.ex. ett hänglås eller en annan ikon beroende på webbläsare). Genom att klicka på den kan du kontrollera att webbplatsen har ett certifikat utfärdat av en betrodd part och att det är säkert att skicka information till webbplatsen. 
  • Var uppmärksam även när du sköter ärenden via applikationen Identifiering. Kontrollera alltid innan du bekräftar att du bekräftra en betalning eller inloggning som du själv har gjort och att transaktionsuppgifterna och eventuellt Händelse-ID är korrekta. Oväntade och ogrundade inloggningsförfrågningar eller betalningar ska aldrig bekräftas.
  • Kom ihåg att Sparbanken aldrig ber om dina bankkoder per telefon, e-post eller sms. Vi skickar inte heller meddelanden där vi ber dig att logga in i nät- eller mobilbanken via en länk.
  • Om du misstänker att dina bankkoder eller kortuppgifter har hamnat i fel händer ska du omedelbart kontakta vår kundtjänst (tfn 0100 5252, vardagar kl. 8-20 och lör 10-14, lna/msa) eller utanför kundtjänstens öppettider till spärrtjänsten (tfn 020 333, betjänar dygnet runt).
Skriven
Kategorier
Alert
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu