Ansökningstiden för Sparbankernas Forskningsstiftelses stipendier är oktober

Sparbankernas Forskningsstiftelse beviljar stipendier för ekonomisk, samhällelig och juridisk forskning kring penningmarknaden och sparande. Ansökningstiden för 2024 års stipendier är 1-31.10.2024.

Sparbankens varumärke bild.

Stipendierna är avsedda för fortsatta studier efter grundstudier och för forskningsarbete (licentiat- och doktorsavhandlingar, postdoc-forskning, läroboksprojekt). Vid beviljandet av stipendier betonas i år teman som har att göra med sparande, investerande och ansvarsfullhet samt doktorandforskning. Stipendiernas storlek är 2 000–10 000 euro. Ett typiskt stipendium har varit 5 000 euro.

Mer information och en ansökningsblankett finns här. Stipendieansökan bör skickas med skyddad e-post till adressen tutkimussaatio@saastopankki.fi. Besluten om beviljandet av stipendierna tas i slutet av november, varefter vi meddelar dem som beviljats ett stipendium.

År 2023 beviljade vi stipendier till 13 forskare eller forskargrupper, sammanlagt 65 000 euro. En lista över alla stipendiemottagare, stödd forskning och stödda projekt finns här.

Mer information:

Niina Kuusinen
Ombud för Sparbankernas Forskningsstiftelse
niina.kuusinen@saastopankki.fi
tfn 050 318 1185


Skriven
Kategorier
Ansvar
Typ
Nyhet
Utgivare
Sparbankernas Forskningsstiftelse Stipendieansökan

Intressant just nu