Nytt kontor i Kyrkslätt: Ett nytt kapitel för Ekenäs Sparbanks framgångsrika resa

Hangö. Ekenäs. Karis. Ingå. En kapitalstark och väletablerad bank med lång historia fortsätter sin framfart i Kyrkslätt. I början av nästa år slår Ekenäs Sparbank med Karin Nylund i spetsen upp dörrarna till ett nytt kontor i Kyrkslätt.

Säästöpankin brändikuva.

Efter årsskiftet 2023-24 ska de flesta stora bitar ha fallit på plats. Ekenäs Sparbanks VD Fredrik Westerholm är ivrig inför utvidgningen österut. Banken söker aktivt utrymmen för att öppna kontor i Kyrkslätt.

– Ekenäs Sparbanks ryggrad har alltid varit engagemanget för personlig, tvåspråkig service. Genom lokal expertis och kunniga rådgivare har banken alltid varit en trygg och värdefull partner. Det nya kontoret i Kyrkslätt kommer inte att vara ett undantag.

– Vår bank har en lång historia av att bygga förtroendefulla relationer med våra kunder och vi ser fram emot att erbjuda samma högkvalitativa tjänster för personer bosatta i Kyrkslätt och Sjundeå.

Lokal personal med lång erfarenhet

Inför kontorsöppningen kommer banken att behöva rekrytera flera nya medarbetare. Karin Nylund, med lång erfarenhet från bankbranschen, har utnämnts till kontorsansvarig.

– Jag är själv bosatt här i Kyrkslätt och jag ser mycket fram emot att starta upp och driva en helt ny verksamhet på hemmaplan. Vi som jobbar på banken kan vårt lokalsamhälle och vi vet hur man sköter tvåspråkig bankservice. Nu vill vi bli bäst på axeln Sjundeå-Kyrkslätt.

– Det känns fantastiskt att erbjuda personlig och människonära service och samtidigt upprätthålla de värden som har definierat Ekenäs Sparbank i generationer.

Goda år bakom, ännu bättre på kommande

Expansionen markerar en spännande utveckling för bankens relativt nya vd Fredrik Westerholm.

– I en tid då förändring är det enda konstanta, står vi på Ekenäs Sparbank redo att vidga våra horisonter. De senaste åren har vi haft stark tillväxt och gjort goda resultat. Nu ska vi fortsätta det genom att utöka vår verksamhet.

– Vi vill vara det naturliga valet för både privatkunder och mindre företag som värdesätter tvåspråkig, personlig service och vill koncentrera sitt bankförhållande till en mindre aktör som känner sina kunder.

Kyrkslätt ett naturligt val

Att valet för en ny kontorsetablering föll på Kyrkslätt beror på flera orsaker.

– Kyrkslätt och Sjundeå ligger precis som våra övriga orter i en tvåspråkig region. Vårt Ingå-kontor är nära, både kulturellt och avståndsmässigt.

– Därtill ser vi hela Sjundeå-Kyrkslättområdet som en positiv tillväxtregion som vi gärna bidrar till. Vi har också en stark vilja att stödja samhällsutvecklingen i den nya regionen. Precis som vi gör på våra övriga orter.

Också Ekenäs Sparbanks ordförande Peter Storsjö är nöjd över beslutet.

– Det här fullbordar Ekenäs Sparbanks utveckling från en lokal bank till en regional bank för hela det tvåspråkiga Västnyland.

– Sjundeå och Kyrkslätt fördubblar bankens befolkningsunderlag vilket möjliggör en volymtillväxt som är viktig för att banken ska fortsätta sin positiva utveckling.

 

För tilläggsinformation vänligen kontakta:

Fredrik Westerholm
+358 40 554 8909
fredrik.westerholm@sparbanken.fi

 

Fakta Ekenäs Sparbank Ab

  • Banken grundad 1859
  • Ägare: Stiftelsen för Ekenäs Sparbank sr
  • Verksamhetsorter/kontor: Hangö, Ekenäs, Karis och Ingå
  • Balansräkning: 221 milj. euro (12/2022)
  • Rörelseresultat: 3,4 milj. euro (2022)
  • Personalantal: 22 st
  • Antal kunder: ca 9.000 st
Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu

;