Säästöpankin rahastot

Älä usko onneen tai kohtaloon. Jokainen voi menestyä – sinäkin pystyt siihen. Täytyy vain uskaltaa tahtoa. Jos tahdot vaurastua, anna sijoittamisen ammattilaistemme auttaa sinua siinä. Säästöpankin rahastot tarjoavat sinulle hyvän mahdollisuuden vaurastumiseen.

Voimakastahtoinen yrittäjänainen tietää, mitä tahtoo ja miten hän pääsee tavoitteisiinsa.
check

Helppo tapa sijoittaa: salkunhoitajat huolehtivat sijoituskohteiden valinnan ja markkinatilanteen seuraamisen puolestasi.

check

Oman talouden tuokio auttaa löytämään tavoitteesi, säästöajan ja riskinsietokykysi huomioivan sijoituskohteen.

check

Sp-Rahastoyhtiö on palkittu osakevarainhoitaja. - Morningstar Awards 2018

Rahastoihin sijoittaminen - miksi se kannattaa? 

Matkalle maailmalle, lokoisammat eläkepäivät, sapattivapaa…tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan usein rahaa. Ja rahan kartuttamista varten kannattaa tehdä suunnitelma. Rahasto on sijoittajalle helppo sijoituskohde, sillä siinä sijoittamisen ammattilaiset, salkunhoitajat, huolehtivat sijoituskohteiden valinnasta ja markkinatilanteen seuraamisesta puolestasi.

Rahastosäästämisen avulla säästösummalle tavoitellaan tilillä makuuttamista parempaa tuottoa. Lue rahastosäästämisen eduista

Millainen rahasto sopii sinulle? 

Kun olet valitsemassa sopivaa rahastoa, aloita tavoitteistasi: miksi tahdot säästää? Entä millainen aikataulu sinulla on tavoitteesi saavuttamiseksi? Millainen on riskisietokykysi ja -halusi?

Varsinkin aloittavalle sijoittajalle oman riskinsietokyvyn hahmottaminen voi olla vaikeaa ja myös siinä olemme apunasi! Sijoittamisen asiantuntijoillamme on kartoitusta varten hyvät työvälineet, jonka avulla löydämme yhdessä säästökohteesi, säästöajan ja riskinsietokykysi huomioivan sijoitusratkaisun. Varaa aika Oman talouden tuokioon.

Sijoita rahastoon kerralla suurempi summa tai säännöllisesti vähän – sinä päätät 

Rahastoihin säästäminen on helppoa ja arkeen sopivaa. Sinä päätät, haluatko säästää kerralla isomman summan vai pienemmän summan esimerkiksi kuukausittain palkkapäivänä. 

Muistathan, että mitä aiemmin aloitat sijoittamisen, sitä kauemmin aikaa rahoillasi on aikaa tuottaa. Säännöllinen rahastosäästäminen tasaa riskiä. 

Ratkaisurahastot

Sijoittamisessa alkuun pääseminen ei voisi olla enää helpompaa. Säästöpankin ratkaisurahastoilla rakennat sijoitussalkullesi helposti perustan. Ratkaisurahastoissamme on kolme erilaista vaihtoehtoa, joista voit valita sopivimman oman riskinsietokykysi mukaan.

Maltti, Ryhti vai Kantti? Kolme Säästöpankin ratkaisurahastoa antavat sinulle hyvät eväät itsellesi sopivimman sijoitussalkun rakentamiseen. Ratkaisurahastot sijoittavat sekä rahastoihin että ETF:iin oman sijoittajan riskiprofiilisi mukaan. 

Menestyneet rahastot 

Valikoimastamme löytyy korko-, yhdistelmä- ja osakerahastoja. Olemme saaneet useita tunnustuksia rahastoillemme.

Suomen paras osakevarainhoitaja 2018

Morningstar palkitsi rahastojamme hoitavan Sp-Rahastoyhtiön maaliskuussa 2018 Suomen parhaana osakevarainhoitajana. "Tässä ei palkittu vain yhtä rahastoa, vaan koko salkunhoitajatiimimme pitkäjänteinen työ ja näkemyksellisyys”, kommentoi Sp-Rahastoyhtiötä johtava Petteri Vaarnanen kisamenestystä. Lue lisää.  

Säästöpankki Pienyhtiöt on Suomen paras osakerahasto* 

*Sijoittaja.fi 24.1.2018 

Puolueeton Sijoittaja.fi-tietopalvelu valitsi Säästöpankki Pienyhtiöt -rahaston Suomen parhaaksi osakerahastoksi. Se todettiin hyväksi rahastoksi kaikilla mittareilla. Vertailussa oli mukana 31 pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa.  

Morningstarilta täydet viisi tähteä* usealle rahastollemme 

*katsottu 5/2018

Säästöpankki Eurooppa

Osakerahasto, joka tarjoaa sijoittajalle vaivattoman ja tehokkaasti hajautetun tavan eurooppalaisille osakemarkkinoille sijoittamiseen. Rahasto ei sovellu alle 7 vuoden sijoitusajalle. 

Säästöpankki Korko Plus

Yhdistelmärahasto, jonka sijoituskohteina ovat pääasiassa suomalaiset ja eurooppalaiset korko- ja osakemarkkinat. Rahaston sijoitusajan tulee olla yli 2 vuotta.

Säästöpankki Lyhytkorko

Lyhyen koron sijoitusrahasto. Ei sovellu alle puolen vuoden sijoituskohteeksi. 

Säästöpankki Maailma

Yhdistelmärahasto, joka sijoittaa maailmanlaajuisesti osake- ja korkomarkkinoille. Neutraalitilanteessa sijoitusten painostus on 60 % suomalaisissa ja kansainvälisissä osakkeissa ja 40 % korkoinstrumenteissa euroalueella. Ei sovellu alle 5 vuoden sijoitusajalle. 

Säästöpankki Pienyhtiöt

Osakerahasto, joka sijoittaa pääasiassa suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin. Ei sovellu alle 7 vuoden sijoituskohteeksi.

Säästöpankki Ympäristö - sijoittamalla kohti parempaa maailmaa

Tahdotko sijoittaa ja samalla olla mukana torjumassa ilmastonmuutosta? Säästöpankki Ympäristö -erikoissijoitusrahasto sijoittaa suoraan ilmastonmuutoksen torjumiseen, ympäristöinnovaatioihin sekä ympäristöhankkeisiin, esimerkiksi tuulivoimalapuiston rakentamiseen. Rahastoa voit ostaa ja myydä neljä kertaa vuodessa. Lue lisää ympäristörahastosta.

 

Mitä haluat tietää rahastoista? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin. 

Mikä on rahasto? Entä millaisia riskejä siihen sisältyy? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Oletko valmis? Varaa aika ja aloita matkasi vaurastumiseen.

 

Emme saa sitä mitä toivomme, saamme sen mitä tahdomme. Emme pärjää yksin, me tarvitsemme muita: ihmisiä, jotka tietävät. Meillä on kaikki apu, silloin kun olet siihen valmis.