Usein kysyttyä lainoista
Mikä on marginaali? Kuinka pitkäksi aikaa lainaa voi saada? Kokosimme avuksesi vastauksia.
Tarvitsetko lainaa ja lisärahoitusta? Säästöpankin lainalaskuri auttaa sinua suunnitelmien tekemisessä ja rahoitustarpeesi hahmottamisessa. Laske tarvitsemasi lainan määrä ja kysy lainatarjous verkossa.
Lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Huomioithan, että lopullisen lainasi tiedot voivat poiketa hiukan laskurin antamista tiedoista.
Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat lainan koron lisäksi lainan määrä ja takaisinmaksuaika. Säästöpankin lainalaskureilla pystyt helposti havainnollistamaan kokonaiskustannuksia – ja pääset eteenpäin lainaprosessissa: yleensä Säästöpankissa ensimmäisenä vaiheena on lainahakemuksen täyttäminen, opintolainan kohdalla sinulla tulee ensin Kelan myöntämä lainatakaus, jonka jälkeen voit tehdä opintolainahakemuksen suoraan verkkopankissa.
Tutustu Säästöpankin lainalaskureihin ja täytä sitten lainahakemus – et vielä sitoudu mihinkään:
Asuntolainalaskuri
Rakennuslainalaskuri
Remonttilainalaskuri
Opintolainalaskuri – huomioithan, että opintolainaa voi hakea verkkopankissa vasta, kun Kelalta on tullut myönteinen päätös lainatakauksesta.
Lainaa miettiessä ennakointi on tärkeää ja sinun kannattaakin tehdä lainahakemus hyvissä ajoin – näin olet valmiina, kun lisärahoituksen tarve tulee ajankohtaiseksi. Varsinaisessa lainaprosessissa pääset sujuvimmin liikkeelle täyttämällä lainahakemuksen. Voit huoletta ottaa tämän ensimmäisen asteen, se ei vielä sido sinua mihinkään.
Varsinaisessa lainaneuvottelussa suunnittelemme yhdessä sinulle sopivan lainan. On tärkeää, että sovimme lainan määrästä ja lainaehdoista sekä mitoitamme lainasi niin, että et joudu liian ahtaalle. Käy myös lukemassa, miten lainaneuvotteluun kannattaa valmistautua.
Kun sovimme lainasta kanssasi, määritellään myös sinulle sopivin lyhennystapa. Lyhennysvaihtoehtoja on kolme: kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja annuiteetti.
Kiinteä tasaerä on hyvä vaihtoehto lainasi lyhentämiseen, jos haluat, että lainan kuukausierät pysyvät samansuuruisena koko laina-ajan eikä sinun tarvitse tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee.
Tasalyhennyksessä lainasi lyhennykset ovat aina samansuuruisia, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron liikkeiden mukaan. Jos korkotaso nousee, kuukausierät nousevat, ja jos korkotaso laskee, kuukausierät vastaavasti pienenevät. Laina-ajan myötä pääoman pienentyessä, myös pääomasta maksettavan koron määrä pienenee. Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, jos haluat lyhentää lainaasi nopeasti ja kykenet alussa maksamaan suurempia kuukausieriä.
Annuiteettilainassa kaikki kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja laina-aika on heti tiedossa. Korkojen muuttuessa kuukausierä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Annuiteetti on hyvä lyhennysvaihtoehto, jos haluat tietää laina-ajan etukäteen ja maksukykysi kestää mahdollisen korkojen nousun.
Paljonko lainaa voi saada ja kuinka pitkäksi aikaa? Miten lainanmaksua voi turvata? Mitä vakuuksia lainaan tarvitaan? Olemme koonneet avuksesi vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
Mikä on marginaali? Kuinka pitkäksi aikaa lainaa voi saada? Kokosimme avuksesi vastauksia.